Reviews Manaz Coaching

Kostbaar is de wijsheid die door ervaring wordt verkregen

“Wat ik prettig vind aan de begeleiding van Lilian is dat ze aanvoelt wat wel en wat niet bij mij aansluit, en tussentijds bijstuurt. Het inbrengen van eigen ervaringen en tips hebben me geholpen. De ervaringsgerichte werkvormen sluiten goed aan bij hoe ik leer en wat ik wilde leren.”

“Ik kreeg het gevoel dat wat er met mij aan de hand was niet vreemd is. In de sessies heb ik doorvoelt wat mijn krachten zijn zodat deze weer een grotere rol hebben gekregen in mijn leven. Ook heb ik doorvoelt hoe ik beter voor mezelf kan zorgen. Ik vond de samenwerking erg prettig en ben zeer tevreden over het verloop van het traject”.

Yvonne, docent Hanzehogeschool

 

“Met ongeloof moest ik constateren dat de al lang doordenderende sneltrein was ontspoord toen mijn lichaam zei dat het genoeg was. Lilian heeft er allereerst voor gezorgd dat mijn hooggespannen lichaam weer tot rust kwam. Daarna is er verbinding gekomen tussen gedachten en gevoel. Onder begeleiding van Lilian heb ik het ingesleten pad der gewoontes kunnen verleggen om duurzaam herstel te bewerkstelligen”.

Directielid lager onderwijs Noord-Nederland 

 

” Het traject bij Lilian heeft mij weer rust en focus gegeven in mijn werkende leven. Tijdens het traject heeft Lilian in een veilige en plezierige omgeving met mij gewerkt aan verschillende onderwerpen, steeds met mooie vormen waardoor ik grip kreeg op mijn werksituatie en weer effectief en met plezier werk”.

“Werken met Lilian is een feestje. Ze verpakt jouw vragen op een mooie manier waardoor elke sessie eindigt met een cadeautje van nieuwe inzichten of voornemens.”

Harma Schut docent / studieloopbaanbegeleider, Hanzehogeschool 

 

” Toen ik (vrouw van 55) bij Lilian kwam was ik niet gelukkig in mijn werk. Ik stond op een kruispunt en wist niet goed welke kant ik op kon. De begeleiding van Lilian zorgde ervoor dat ik wist wat ik wilde. Door het toepassen van verschillende werkvormen heb ik bijna lijfelijk ervaren waar ik blij van word en waar niet. Lilian heeft mij door de belevingsgerichte aanpak en het inzichtelijk maken van onderliggende drijfveren geholpen om gericht te gaan solliciteren. Tijdens het sollicitatiegesprek heb ik de collage gebruikt die ik bij Lilian heb gemaakt. Resultaat: een nieuwe baan!”

Johanna Hoeve, Adviseur Werk, UWV Zwolle

 

“Ik heb Lilian ervaren als een persoon die je heel respectvol rustig je verhaal laat doen, en vervolgens precies de belangrijke thema’s uit dat verhaal pakt en jou ermee aan de slag zet. Ze combineert inzicht en actie (in de vorm van een verscheidenheid aan oefeningen), en creëert een veilige omgeving maar houdt je tegelijkertijd absoluut een spiegel voor. Dankzij die begeleiding ondervond ik dat er andere handelswijzen en zienswijzen zijn dan alleen mijn automatische piloot! Het mooie aan Lilian vind ik dat ze het met haar open, sprankelende houding voor elkaar krijgt dat je echt anders tegen jezelf en de buitenwereld aan gaat kijken!”
Maike Timmerman, writer @ Noordhoff, student @ The Vocal Coach

 

“Tijdens het traject bij Manaz heb ik mezelf erg goed leren kennen. Het spreekt mij in Lilian zeer aan dat zij vooral is ingegaan op wie ik als persoon van nature ben, in plaats van te kijken naar de kwaliteiten die ik aangeleerd heb. Hierdoor heb ik veel inzicht gekregen in mijn karaktereigenschappen en mijn natuurlijke kwaliteiten en hoe ik dit kan toepassen in mijn werk maar ook in mijn privéleven. Ik heb deze periode als zeer intensief ervaren, waarbij Lilian erg betrokken was. Ik heb heel veel aan dit traject gehad. Ik heb meer inzicht in wie ik ben en wat ik kan en weet daardoor ook beter welk werk het beste bij mij past als persoon. Door dit inzicht heb ik veel meer zelfvertrouwen gekregen, waardoor het gemakkelijker is om nieuwe uitdagingen aan te gaan.”
Alberdina Tilma, medewerker control Acantus Groep

 

“Lilian heeft mij geholpen uit te zoeken waarom ik vastgelopen was in mijn werkzame leven als communicatietrainer. Nu – na ongeveer een half jaar – ben ik een nieuwe weg ingeslagen, als emotiecoach. Heerlijk, ik ben weer helemaal geïnspireerd bezig. Waardevol vind ik dat Lilian zich altijd zorgvuldig voorbereidt op de gesprekken en de rode draad van het traject goed in de gaten houdt”.
Nicole Baars, emotiecoach Groningen

 

“Ik heb mijn trainingstraject bij Lilian als zeer waardevol ervaren. Een persoonlijk traject is spannend en vraagt veel van je eigen inzet, maar door de speciale werkvormen en gesprekstechnieken was ik snel op mijn gemak. Aan de hand van vragen en opdrachten, toegespitst op de eigen situatie, krijg je inzicht in eigen functioneren. Wat ik als heel prettig heb ervaren was dat ik zelf de regie had over de onderwerpen die besproken werden.
Ik heb Lilian ervaren als een warme persoon die goed kan luisteren en kritische vragen stelt zonder oordelend te zijn. Ik denk nog regelmatig terug aan de gesprekken. De inzichten die ik heb gekregen zijn nog niet helemaal vertaald in mijn gedrag, maar ik heb handvatten gekregen om hiermee verder te gaan. Ik zal zeker weer contact opnemen mocht ik weer behoefte hebben aan persoonlijke begeleiding”.
Esther van Barneveld, kinderfysiotherapeut Effatha Guyot Haren